Hoboles

Ik geef hoboles in Amsterdam. Iedereen is welkom, jong of oud, beginner of gevorderd. De hobo is een prachtig en eigenwijs instrument. Ben jij de doorzetter, creatieveling, muziekliefhebber die de uitdaging aangaat?

Heb je nog nooit een hobo bespeeld en wil je het proberen? Kom langs om tijdens een proefles te ontdekken of het bij jou past.

Ben je verhuisd naar Amsterdam en op zoek naar een nieuwe docent? Jij bent welkom om kennis te komen maken en door te gaan met hobospelen. Gestopt omdat je geen tijd meer had, maar wil je het nu weer oppakken? Samen vinden we een manier om jouw muziek weer leven in te blazen!

De hobo is een leuk, bijzonder en uitdagend instrument om te bespelen. In de lessen staat plezier in het muziek maken voorop. Maar dat lukt alleen als je het instrument ook beheerst. Daarom is de hoboles een combinatie van oefenen om het instrument beter te leren bespelen, en samen musiceren en genieten.

Elke les staat natuurlijk in het teken van muziek maken. Zo heb jij de vrijheid om zelf met muziekstukken aan te komen, of een voorkeur uit te spreken voor een bepaalde muziekstijl. Met deze muziekstukken gaan we aan de slag om al spelend de toonvorming en muzikaliteit verder te ontwikkelen.

Samen oefenen is altijd leuker dan in je eentje. Een onderdeel van de les is het samen oefenen. Dan kun je denken aan het spelen van toonladders en etudes voor de vingervlugheid. Maar ook houding, ademhaling en embouchure komen hier aan bod. Beheers deze drie pijlers en jij kan met plezier en gemak, mooi en ontspannen hobospelen.

Elk jaar organiseer ik, vaak samen met collega’s, enkele uitvoeringen en groepslessen. De uitvoeringen bieden de mogelijkheid om op een informele en gezellige manier voor elkaar te spelen om te laten horen waar je mee bezig bent. De groepslessen bestaan uit het samenspelen met andere hoboïsten. Vaak spelen hoboïsten van verschillende niveau’s met elkaar, zo kun je ook van elkaar leren en elkaar helpen. Tijdens de groepslessen ligt de nadruk op intonatie, frasering en naar elkaar luisteren.