Over Paloma

Ik ben een bevlogen en veelzijdige docente met een grote liefde voor muziek en de hobo. Ik heb een ruime ervaring in het lesgeven aan hoboïsten van alle leeftijden.

Ik heb als hobodocente gewerkt voor de stichting Leerorkest Amsterdam waar ik groepslessen hobo gaf op basisscholen in Amsterdam. In Den Haag werkte ik bij ‘The Residents’ een naschools muziekproject waarbij ik niet alleen hoboles in groepen gaf, maar ook orkestrepetities leidde. In Rotterdam heb ik zo’n tien jaar lesgegeven op de muziekschool SKVR. In Amsterdam geef ik al geruime tijd privélessen aan hoboleerlingen. Sinds twee jaar heb ik een prachtige muziekkamer waar ik hobolessen kan geven. Dit is wat mij betreft een goede aanleiding om mijn lespraktijk in Amsterdam uit te breiden.

Wat lesgeven voor mij interessant maakt is het maken van een connectie tussen kennis over muziek en muziek maken. Door mijn kennis over muziek te delen met mijn leerlingen merk ik dat er een dieper muzikaal begrip komt en dit leidt uiteindelijk tot meer plezier in het musiceren en meer speelgemak.
Voor beginners helpt mijn uitleg over het gebruik van do re mi (solmisatie) om de tonen innerlijk te horen en daardoor zuiver te spelen.
Voor gevorderden kan het zijn dat begrip over vorm en ‘zinsbouw’ van de muziek maakt dat ze het notenbeeld beter kunnen doorzien en de muziek nog overtuigender leven inblazen. Elke les bestaat daarom altijd uit het delen van algemene muzikale kennis die direct toegepast kan worden in de praktijk.

Naast muziekdocent en hobodocent werk ik ook als uitvoerend hoboïste. Met name als kamermusicus geef ik regelmatig concerten, met mijn trio Dividivi3. Maar ik speel daarnaast ook bij verschillende ensembles en orkesten in het land.